Tuesday, November 17, 2015

Hetkiä metsässä

Matkustin pois vesisateesta tänne, missä on lumista, valkeaa ja rauhallista. Mukavia ihmisiä. Eilen illalla kävin hiihtämässä. Suksi luisti hyvin ja nautin rennosta menosta. Takaisin tullessa pysähdyin hetken mielijohteesta ladulle. Koko kylä nukkui ja oli aivan hiljaista. Pimeästä, pehmeän lumisesta metsästä kuului verkkainen kilinä. Joko ne tontut siellä hiippailee? Ehei, ei tontut vaan porot olivat laiduntamassa takapihallamme ja kilinä kaikui metsässä samaan tahtiin kuin kellokkaan pää heilui ruokaa hangen alta kaivaessa. Aamulla porot hengailivat edelleen pihalla ja seurailin niiden touhuja aamukahvin lomasta.

Päivällä menimme pienellä porukalla lumikenkäilemään. Lunta on jo jonkun verran, mutta jäljessämme muodostuvalla polulla vilkkui kyllä vielä mustikanvarpuja. Lisää tulee kuitenkin jatkuvasti. Kuljimme lumisten puiden välistä ja katselimme eläinten jälkiä lumessa. Porot olivat kaivaneet syötävää lumen alta ja makoilleet siellä täällä. Kuljimme rauhallista vauhtia ja pysähtelimme tämän tästä. Korpinotkossa oleva puro oli vielä sulana, mutta ääni ei enää raikaa metsässä kuten kesällä. Luminen ympäristö pehmentää äänen niin, että täytyy kuunnella tarkasti jotta solinan kuulee.



Päivä on jo tosi lyhyt, joten pilviverhon takaa suodattuva päivänvalo alkoi nopeasti vähenemään ja päätimme kääntyä takaisinpäin. Matkalla alas pysähdyimme kuitenkin vielä hörppäämään kuumaa vettä. Siinä samalla mietimme kuinka onnekkaita olemme, kun saamme olla täällä. Katsoessani puiden välistä ylös tunsin kuinka lumihiutaleet tipahtelivat kasvoilleni. Niin, onnea tässä kyllä on.

Tullessamme takaisin kylään lumisade yltyi. Lumihiutaleet suurenivat ja niitä tipahteli koko ajan kiihtyvään tahtiin. Talvi, yksi lempivuodenajoistani :) Ja se on vasta alkamassa. Tuli tosi kotoisa olo.

No comments: