Friday, December 11, 2015

Lyhyt kuvakertomus viime retkestä...

Tiiättekö mitä? Taas mie kävin jossaki pusikossa rämpimässä. Piti harrastaa telemarkkia mutta enemmän se kyllä oli tuota edellä mainittua. Sain vihdoin postissa uudet nousukarvat ja lähin hirmusella innolla skinnaamaan lähimmälle tunturille, mutta en ottanut huomioon yhtä jokea. Kun pääsin sinne joelle asti, totesin että yli ei mennä jos ei pysty hiihtään viittäkymppiä.


Damn it! Olin niin jo kuvitellut itseni syömässä eväitä huipulla ja kruisailemassa sitten lumi pöllyten ja puita kierrellen sieltä alas.


Mutta hei, eväät, siis mullahan on repussa evästä. Etsin sopivahkon eväspaikan ja istuin alas, kunhan ensin olin hakannut kymmenen minuuttia kiinni jäätynyttä änteeännää, irtosihan se lopulta. Repusta löytyi kaakaota ja voileipiä. Hyvät eväät, parempi mieli, toimi tälläkin kertaa =)


Siinä eväitä syödessäni tuumin, että onhan mulla tässä jalkojeni juuressa pieni mäki. Ehkäpä voisin toteuttaa puuterin pöllyttelyn siinä. Siispä eväiden loputtua sukset jalkaan ja kuusi tiukkaa käännöstä pelkkää nautintoa. Okei, siinä on Lapin lissää, viisi ja puoli käännöstä niitä oli. Mutta eipä alkanut edes jalkoja hapottamaan, joten mietin että pitäiskö tulla tänne uudestaankin? ;)


Sitten pitikin jo kiiruhtaa samoja jälkiä takaisin kotiin ja työn ääreen. Tulipa kuitenkin tehtyä retki lumisessa metsässä, sain pari tuntia raitista ilmaa ja voileivät maistuu kyllä niin paljon paremmalta kun ne nautitaan jossakin näreen vieressä. Jälkipongaustakin harrastin ja eilisen lumisateen jäljiltä näkyi hangella kulkeneen kettu, jänis, orava, poro, moottorikelkka ja tonttu.


No comments: