Sunday, January 17, 2016

Ulos, pakkaseen ja kaakaolle!

Käytiin tänään outdoor sisko -Heidin kanssa harjoittelemassa tourailua ja nousukarvojen käyttöä Kellostapulin ja Keskisenlaen maastoissa. Eilen ja viime yönä tuli kymmenisen senttiä uutta lunta, mutta tänään aamu valkeni kirkkaana ja kylmänä. Tunturin takaa kajastava aurinko värjäsi taivaan jälleen epätodellisilla sävyillä.



Pakkasta oli reilut -20 astetta ja harjanteella sen lisäksi vielä melkoisen jäätävä tuuli. Siis täydelliset olosuhteet harjoitella toimintaa ja itsensä iloisena pitämistä kylmässä viimassa! Ja hyvin me onnistuttiinkin. Yhtään omaisuuttamme ei lähtenyt tuulen mukaan ja paleltumia ei tullut. Pysyteltiin tuulen suojaisella puolella harjannetta ja ihasteltiin kauniita tammikuisia maisemia. Aurinko kajastaa jo tunturien kylkiin hetken aikaa, mutta alas kylään se ei vielä paista.



Tunturin takana vaani sankka pilvi, joka mietiskeli hetken harjanteella josko se vyöryisi myös pohjoispuolelle. Me saimme kuitenkin hiihdellä kaikessa rauhassa pois alta, ennen kuin tuuli työnsi pilvimassat harjanteen yli ja kietoi koko tunturin valkoiseen höttöön.



Me poistuimme sisätiloihin kaakaolle ja varpaiden lämmitykseen, ja kylläpä taas maistui kaakao hyvältä parin tunnin reippailun jälkeen :) Ja jännä, miten muutenkin jo lyhyestäkin reissusta sopivissa olosuhteissa tulee sellainen mahtavan tyytyväinen olo ja hyvä mieli. Kun poskia kuumottaa hyytävän viiman jäljiltä ja kun varpaita ja sormenpäitä on jossakin vaiheessa vähän kipristellyt, mutta sitten on saanut itsensä taas lämpimäksi. Kun on lähtenyt ja tehnyt jotain mistä tykkää. Ai että ulkona on mukavaa! Kiitos seurasta Heidi! :)


No comments: