Thursday, January 7, 2016

Uuden vuoden kuulumisia, kujeita ja suunnitelmia

Heti edellisen postauksen jälkeen sain tunturissa riehuneen ärhäkän flunssan myös omiksi riesoikseni. Tilannetta ei mitenkään helpottanut kahden tunnin hiihtoretki, minkä jouduin vetämään asiakkaiden kanssa kipakassa pakkasessa pari päivää sairastumisen jälkeen. Uusi vuosi meni siis onnellisesti peittojen alla nukkuessa. Vasta eilen, kun auton jäätymisen seurauksena kävelin reilun puoli tuntia töihin kolmenkympin pakkasessa, tuntui että tauti alkaa hellittämään. Ei sattunut enää keuhkoihin! Ja olipa muutenkin ihana pakkasaamu kävellä pitkin hiljaista kylää. Tunturit vaikuttivat nukkuvan ohuen pakkasharson alla. Myöhemmin päivällä ihastelin maisematieltä jo ihan silmin nähtävästi horisontin yläpuolelle nousevaa punaista palloa. Valitettavasti ei valokuvia, koska kännykän kamera ei suostu enää yhteistyöhön kanssani...

Pakkasia on pidellyt nyt muutaman päivän ja ai että on mukavaa laittaa tulet takkaan ja käpertyä viltin alle. Toisaalta ulkonakin on mielettömän kaunista ja iltamyöhällä on saatu ihailla revontuliakin. Tänään kävin äitini ja hänen lapinkoira Pessin kanssa kävelemässä melkein tunnin Kesängillä. Lumikenkäilijöiden käyttämät polut on tamppaantuneet niin koviksi, että niitä pitkin voi kävellä ihan ilman lumikenkiäkin. Aurinko oli jo laskenut ja koko ajan vähäisemmäksi käyvä päivänvalo oli taas kerrassaan ihmeellinen:



Pessi-koira juoksi, hyppi, kaivoi, nuuhki ja pomppi innoissaan joka puolella eikä näyttänyt millään tavalla palelevan. On sillä pojalla sen verran pörröinen turkki, ettei se vielä pikkupakkasesta ole millänsäkään. Kyllä tuollainen säänkestävä koira voisi muuttaa meidänkin perheeseen jossakin vaiheessa... ;)

Kuvaan hän ei malta pysähtyä millään
tässäkin taas kaivetaan ties mitä aarteita
Sisällä kuitenkin otetaan rennosti, kukapa nyt pakkaspäivänä
 jaksaa koko ajan riekkua?



Suunnitelmia vuodelle 2016


Tulevaa vuotta odotan innolla ja tietysti tässä on jo monenlaista retkeä suunnitteilla tai ainakin haaveilu-asteella. Perinteinen uuden vuoden hiihtoretki jäi nyt edellä mainituista syistä tekemättä, mutta toteutetaan mahdollisesti tammikuun lopussa, eli vain kuukaudella siirrettynä ;)

Kevättalvella on tarkoituksena tehdä telluretkiä Ylläksen ja Pallaksen alueelle ja toivottavasti myös Ruotsiin ja Norjaan. Kaikille retkille ei ole vielä seuraa tiedossa, eli otahan yhteyttä jos tällainen retkuilu kiinnostaa! Syksyllä sitten on varmasti tulossa taas vaellusta jossakin päin Lappia. Ja näiden pidempien reissujen välissä olisi ihanaa ehtiä enemmän ulos, tulille ja lyhyille retkille. Yritetään :)

Uuden vuoden myötä blogiin tulee mukaan myös uusi reppu selässä seikkailija! Tai voinee olla blogin lukijoille jo vanha tuttukin, onhan Jarkko vilahdellut paljon tarinoissa mukana ja useimmiten retket ja seikkailut toteutetaan juuri tällä kokoonpanolla :)

Ajattelimme aloittaa reippaalla yöpymishaasteella, missä tarkoituksena on viettää enemmän aikaa ulkona ja tavoitteena on kerätä yhdessä 50 ulkona nukuttua yötä tämän vuoden aikana. Siis niin, että molempien ulkona nukkumat yöt kerryttävät saldoa eli jos ollaan yhdessä yön yli retkellä niin silloin saldo kasvaa kahdella. Säännöt ovat vielä hieman työn alla, esimerkiksi lasketaanko autiotupayöt vai ei, mutta eiköhän ne siitä selkiydy. Ja muutetaan sitten tarvittaessa! ;) Tällä hetkellä ollaan sitä mieltä, ettei autiotupaöitä lasketa ellei ulkona ole yli -20 astetta pakkasta. Mitäpä luulette, selvitäänkö me haasteesta?!


No comments: