Thursday, March 24, 2016

Luolasta linnanneidoksi

Yöpymiseni lumiluolassa aikaisemmin tänä talvena loppui muutaman tunnin unien jälkeen ja siirryin sisätiloihin jatkamaan unia. Se jäi vähän kaihertamaan, ja nyt tulikin mahtava tilaisuus kokeilla lumen sisällä nukkumista uudestaan. Ja myönnän heti alkuun, etten minä missään lumiluossa kyllä tällä kertaa nukkunut, vaan ennemminkin lumilinnassa ja sviitissä vieläpä! Ylläksen lähelle Lainioon rakennetaan joka vuosi Lumihotelli lumesta ja jäästä, ja työn kautta tarjoutui mahdollisuus käydä kokeilemassa unen laatua siellä. Ei varmaan tarvitse perustella miksi tartuin tilaisuuteen :) Mukana ei ole varsinaista kaupallista yhteistyötä mutta tottakai mainostan paikallisia ja työnantajani palveluita tässä samalla.

Lumihotellista löytyy sekä tavallisia iglun mallisia huoneita, että upeasti lumiveistoksin koristeltuja sviittejä. Me päästiin nukkumaan saunateemaiseen sviittiin, missä hemaisevat lumesta veistetyt saunapojat valvoivat meidän yöunia :) Kiuaskin oli huoneen keskellä, se ei tosin juurikaan lämmittänyt.



Ainakin kahdessa sviiteistä oli tällaiset yksittäiset sängyt mihin on kiva mennä porukalla, lopuissa on kahden hengen sänkyjä joko yhdessä tai erillään. Seinille tehdyt veistokset on tosi hienoja ja joka huoneessa on oma teemansa. Tässä muutama mun lemppari:







Jos tahtoo tosi coolit häät, niin hotellista löytyy myös kappeli. Monet häät kuulemma vietetäänkin täällä joka talvi. Ja morsian voi tulla paikalle poron kyydissä!



Paikan päältä saa halutessaan makuupussin ja sisäpussin lainaksi, mutta minulla oli oma makuupussi mukana. Sängyt ovat ihan tavallisia joustinpatjasänkyjä jääkehikoiden sisällä. Hotellissa on lämmin huone, missä on vessat ja muutama sänkykin siltä varalta, että alkaa yön kuluessa viluttamaan. Illalla ennen nukkumaan menoa voi käydä ulkona katselemassa josko revontulia näkyisi. Mekin vilkaistiin ulos, mutta siellä oli sen verran pilvistä että päätettiin painua samantien unten maille.



Olin pitkän päivän jäljiltä melko väsynyt, uni tuli heti ja nukuin tosi hyvin koko yön. Oma makuupussi oli mukavan lämmin, kerran piti jopa vähän raottaa vetoketjua kun meinasi tulla liiankin lämpöinen. Huoneissa on kuulemma aina vain muutaman asteen pakkanen ulkolämpötilasta riippumatta, joten superlämmintä talvipussia ei välttämättä tarvi olla. Muilla oli paikan päältä lainatut pussit, jotka näyttivät olevan eri merkkisiä kuitupusseja noin -5 asteen comfort lämpötiloilla, ja lisäksi pusseihin tuli paksu fleecestä tehty sisäpussi. Kohtalaisen hyvin oli kuulemma niissäkin tarjennut, ja aamulla makuupusseista pilkisti ihan virkeän näköisiä silmäpareja :)

Ja koska kyseessä on hotelli, niin kömmittyään lämpöisestä makuupussista ulos ei suinkaan tarvitse nakertaa mitään näkkäriä lumikinoksessa, vaan pääsee lämpöiseen ravintolaan nauttimaan ihanasta aamiaisesta. Aamupala on minusta päivän paras ateria ja viileässä nukutun yön jälkeen tällainen setti maistuu vielä entistä paremmalta!



Hieman talviretkeilyä harrastaneelle tällainen lumihotelli on tosi luksusta ja oikein miellyttävä kokemus. Sitä osaa nauttia siitä, miten helpoksi tuolla yöpyminen on tehty. Mutta voin vain kuvitella miltä tuntuu niistä ulkomaalaisista vieraista, jotka eivät ole koskaan edes nähneet lunta ja tulevat sitten tänne nukkumaan. Varmasti tosi jännää. Siksipä lähtiessä saa käteensä diplomin, missä kerrotaan että olet selviytynyt yöpymisestä lumi-iglussa 150 km napapiirin pohjoispuolella Suomen Lapissa. Sellaiset mekin saatiin :)




Jos kiinnostaa, niin tänä keväänäkin ehtii vielä muutaman viikon ajan hotellissa yöpymään!


Meidän tämänvuotinen ulkona yöpymishaasteemme ei ole edennyt sitten tammikuun talvitelttailuharjoituksen, mutta koska säännöissämme ei puhuta mitään lumihotelleista, niin tämä yöpyminen päätettiin laskea mukaan :) Tilanne siis tällä hetkellä 3/50!


No comments: