Saturday, June 11, 2016

Riihimäen Erämessut 2016

Heippa taas! Nyt on lähestulkoon ruuhkaa blogissa, mutta kun vaan tapahtuu niin paljon innostavia juttuja! Tänään on pyöritty päivä Erämessuilla Riihimäellä ihmettelemässä, hypistelemässä ja tuijottamassa kaikenlaista. Mitä jäi mieleen?


1. Teltat!

Messualueella oli jälleen runsaanlaisesti kaikenlaisia telttoja ja muitakin majoitteita pystyssä. Torstain myrskytuulista huolimatta, tai ehkä sieltä olikin ne heikoimmat esitykset jo karsiutuneet pois. Kaisa tykkää teltoista ja "sovittaa" niitä yhtä innokkaasti kuin joku toinen ehkä kenkiä. Aina on muka tarvetta yhdelle uudelle, ja siellä se tänäänkin kömpi teltasta toiseen huomattavan osan messuiluajasta. Erityisen mielenkiinnon kohteena olivat nyt kevyet 1-2 hlö:n teltat, joita jaksaisi kantaa mahdollisilla sooloreissuilla mutta mihin hätätilanteessa mahtuisi kaksikin hyvin keskenään toimeentulevaa ihmistä nukkumaan. Ehdokkaita löytyikin, sekä hyviä että huonoja, ja merkkejä ja malleja pistettiin muistiin tulevaisuutta varten.





2. Teltat puussa!

Nää oli niin siistejä! Nimi oli Tentsile. Jokaisen lapsen ja lapsenmielisen unelma. Ne oli oikeasti puussa ja yksi jopa melko korkeallakin. Pohjassa oli ihmisen mentävä reikä ja sisäänkäynti tapahtui sitä kautta, sivustakin kyllä näytti pääsevän. Ei ehkä vaellusteltaksi, mutta tällaiseen pitäisi kyllä ehdottomasti päästä joskus nukkumaan! Riippumatotkin oli kivasti edustettuna, mutta nämä varastivat nyt meidän huomion täysin :)




3. Hawu sähkökamiina

Pieni kamina, joka tuottaa sähköä. Ihan totta. Suomalaista designia ja messuille tehty prototyyppi. Pienenpieni kamina, jota voi polttaa pelleteillä ja ladata samalla vaikka puhelimen :) Ai että. Muutoinkin näiden tyyppien teltat miellyttivät suomalaisen silmää ja mieltä, kuten esimerkiksi kamiinalla lämpiävä tunneliteltta! Villi veikkaus, ettei keksinnöt jää tähän. Tsekatkaa HawuPro Oy.



4. Läskipyörät

Ne on nyt se juttu. Ja messuilla pääsi niitä testailemaan ihan sitä varten tehdylle lyhyelle radalle, mikä oli tosi kiva. Ihan eri homma kuin ajaa ympyrää kaupan takapihalla. Sähköistettyjä menopelejäkin olisi ollut tarjolla, mutta me tyydyttiin perinteisiin. Pidemmänkin lenkin olisi voinut käydä ajamassa! ;)




5. Sotkun munkkikahvit ja puolustusvoimien viihdeorkesteri.
Must juttu jokaisilla Erämessuilla :)




Ilahduttavaa oli myös ruokatarjonta, joka sisälsi muutakin kuin makkaraa ja pyttipannua. Itse asiassa noita viimeksi mainittuja ei huomattu ollenkaan. Lounaaksi syötiin hirvi pulled -ateria ja hirvipyttis, nam!

Mukavaa messupäivää niille, ketkä ovat vielä huomenna messuille suuntaamassa. Laittakaa kunnolla vaatetta päälle, sillä tänäänkin oli välillä melkoisen viileää.

- Kaisa ja Jarkko








2 comments:

timoanttalainen.com said...

Mikä tuo telttamalli on joka on ekassa kuvassa oikealla alhaalla?

Kaisa said...

Se on Vaude Lizard GUL 1P. Vauden kevein teltta, painoa vaivaiset 690 grammaa. Näytti niiiin pieneltä että piti kokeilla mahtuuko sinne edes sisälle. Kyllä mahtui, mutta sanoisin että pikkasen ahdas :D